Narodna skupština RS usvojila zakon, Derventa postaje grad - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Narodna skupština RS usvojila zakon, Derventa postaje grad

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o gradu Derventa kojim se uređuje područje, nadležnosti, organi i finansiranje grada.

Opština Derventa je u skladu sa zakonom propisanim uslovima ranije podnijela Vladi Republike Srpske zahtjev za dodjeljivanje statusa grada, a usvojene su izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Poslanici su usvojili Zakon o protivgradnoj zaštiti kojim se uređuju organizacija sistema protivgradne zaštite i nosilac poslova protivgradne zaštite.

U danu za glasanje usvojen je i Zakon o slobodnim zonama kojim se precizira postupak osnivanja i početak rada slobodne zone, a normirane su i odredbe o promjeni granica slobodne zone u kojoj bi privredni subjekti imali određene olakšice.

Usvojene su izmjene i dopune Krivičnog zakonika Republike Srpske kojima je propisana kazna doživotnog zatvora za najteža krivična djela, te izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske koje su u funkciji poboljšanja procesnog položaja oštećenog u krivičnom postupku.

Narodna skupština usvojila je izmjene i dopune Zakona o gasu čiji je cilj podizanje standarda usluga, kao i Nacrt zakona o notarskoj službi i Nacrt zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu.

Nakon glasanja okončan je prvi dio redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti nastavljena u utorak, 16. februara.

Danas objavljeno

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Zahtjev za hitno povlačenje konzula Admira Atovića

M.

Ostavite komentar