"Narko dileri su teroristi, ubijajte ih snajperima" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Narko dileri su teroristi, ubijajte ih snajperima”

Ultradesničarski guverner brazilske države Rio de Žanerio Vilson Vicel uporedio je narko dilere sa teroristima i nacistima.

Ultradesničarski guverner brazilske države Rio de Žanerio Vilson Vicel uporedio je narko dilere sa teroristima i nacistima.

Vicel je policiji poručio da ih ubija snajperima iz helikoptera. Kako navodi Rojters, on je postao guverner zahvaljujući svojoj oštroj retorici i savezništvu sa predsednikom Brazila Žairom Bolsonarom.

Upitan da li veruje da će postati predsednik, Vicel je odmah odgovorio da u to ne sumnja, iako nije rekao kada će se kandidovati.

U Rio de Žaneiru došlo je do pada stope ubistava od otkad je Vicel došao na poziciju guvernera 1. januara. Prema podacima Rojtersa, u Riju je zabeležeo oko 25 odsto manje ubistava nego u istom periodu prošle godine. Međutim, agencija navodi da je porastao broj slučajeva u kojima je politica koristila smrtonosnu silu i to gotovo za petinu.

Vicelovi kritičari kažu da je njegova retorika policajcima dala dozvolu da ubijaju. “Niko ne želi da ubija bandite. Želimo da ih uhapsimo. Međutim, moraju da znaju da dolazimo surovo. Kada dođemo, ili se predaju ili umru”, rekao je Vicel.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

Lukašenko uzvraća udarac

M.

“Malo smo i mi krivi”

M.

“Teško je očekivati proboj u pregovorima”

M.

Ostavite komentar