24. Oktobra 2022.

Nariškin: Svijet ne treba da dozvoli Ukrajini da posjeduje nuklearno oružje

Big Portal
  • Težnju aktuelnog kijevskog režima da posjeduje nuklearno oružje čovječanstvo je vidjelo počev od dana kada je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski govorio na bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu. Tada su već bile jasne njegove ambicije da posjeduje nuklearno oružje. Svijet ne bi trebalo to da dozvoli – rekao je Nariškin.

On je prokomentarisao i da kratkovida uvjerenost Sjedinjenih Američkih Država da su sposobne da se koliko god treba suprotstavljaju Rusiji u Ukrajini ima najopasnije posljedice.

Prema njegovim riječima, trenutno u rukovodstvu SAD nema ličnosti ravne bivšem američkom predsjedniku DŽonu Kenediju, koji je za vrijeme Kubanske krize shvatio do čega može dovesti konfrontacija Moskve i Vašingtona.

On je zaključio da su pouke Kubanske krize sadržane u potrebi potrage za kompromisom među liderima najvećih sila.

Prethodno je predsjedavajući Državne Dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio da su metode nuklearnog terorizma nepromijenjene: kakve su bile kod Osame bin Ladena, takve su i kod Zelenskog.

Ukrajina se odrekla nuklearnog oružja nakon potpisivanja Budimpeštanskog memoranduma 4. decembra 1994. godine kojim je zemlji garantovan teritorijalni integritet. Dokument su takođe potpisale Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Rusija.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare