29. Septembra 2019.

Narednog vikenda u Banjaluci besplatni pregledi

Big Portal

Radojičić je rekao da je akciju pod nazivom “Za tvoje dobro” koncipirao Grad, a da će je voditi Dom zdravlja.

“Akcija bi trebalo da postane redovna aktivnost koja bi obuhvatila preventivne preglede stanovništva sa većim riziko faktorima, a sve s ciljem da se smanji broj oboljenja ili fatalnih ishoda”, rekao je Radojičić novinarima u banjalučkom parku Mladen Stojanović, gdje je obilježen Svjetski dan srca.

On je istakao da je rekreacija sve popularnija među Banjalučanima i podsjetio da je Grad dosta uložio u izgradnju trim staza i teretana na otvorenom.

Duško Vulić iz Fondacije zdravlje i srce rekao je da ove godine Fondacija u saradnji sa Fondacijom zdravlje iz Slovenije promoviše projekat “Staza zdravlja”, koji je značajan za Republiku Srpsku i odnosi se na poboljšanje fizičke aktvinosti.

“Plan je da stručni tim edukuje studente Medicinskog fakulteta, profesore fizičke kulture i doktore u Domovima zdravlja koji bi držali predavanja u predškolskim ustanovama, školama, fakultetima i mjesnim zajednicima i podstakli stanovništvo na fizičku aktivnost koja je važna za smanjenje kardiovaskularnih oboljenja”, naveo je Vulić.

AGENCIJE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare