Naredni veći Windows 10 apdejt će korisnicima konačno omogućiti bolju kontrolu nad ažuriranjima - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Naredni veći Windows 10 apdejt će korisnicima konačno omogućiti bolju kontrolu nad ažuriranjima

Još od prve objave Windowsa 10, postojalo je više situacija kada su ažuriranja prouzrokovala veće probleme. Ovo izaziva nepoverenje kod korisnika, od kojih su mnogi koristili razne zaobilazne metode kako bi u potpunosti izbegli ažuriranje sistema. U narednom Windows 10 ažuriranju za ovim više neće biti potrebe jer će i sam Microsoft obezbediti korisnicima bolju kontrolu nad ažuriranjima.

Windows 10 May 2019 ažuriranje nas očekuje narednog meseca, a ovaj apdejt će biti podvrgnut dužem testiranju u okviru Windows Insider programa. To bi Microsoft trebalo da pripremi za neočekivane probleme, s čim je kompanija neuspešno morala da se suočava sa prošlogodišnjim oktobarskim ažuriranjem.

Pored pomenute izmene, Windows 10 May 2019 ažuriranje će omogućiti korisnicima da odlože ažuriranje dok ono ne dođe do kraja prestanka podrške. Do sada, Microsoft je uobičajeno podržavao svako veće ažuriranje tokom 18 meseci. Sigurnosna ažuriranja takođe mogu da se odlože za do 35 dana.

Funkcija “Active Hours” u Windowsu 10 će takođe biti prerađena – korisnikov računar se više restartovati i početi da se ažurira dok je još uvek u upotrebi.

Izvor: KitGuru

Danas objavljeno

Odložen The Last of Us za PC – fanovi će morati da se strpe

Vanja A

Novi početak za Microsoft Bing, dobija AI asistenciju

Vanja A

Apple razvija funkciju reverzibilnog bežičnog punjenja

Vanja A

Ostavite komentar