Naredne godine osam "malih intervencija" za ljepšu Banjaluku - BIGportal.ba
Banja Luka

Naredne godine osam “malih intervencija” za ljepšu Banjaluku

Tim za male intervencije Gradske uprave Banjaluka namjerava da u narednoj godini realizuje najmanje osam aktivnosti kojima se žele oplemeniti pojedini prostori i uljepšati grad, u okviru višegodišnjeg plana kojim će biti obuhvaćeno više od 150 lokacija.

Iz ovog tima, koji je formiran u januaru, a sastoji se od 11 nezavisnih stručnjaka iz oblasti građenja, navode da će u prvom kvartalu 2020. započeti aktivnosti na četiri nova projekta, da bi tokom godine, u skladu sa prikupljenim sredstvima, nastojali realizovati barem još četiri.

Prva četiri projekta su: “Dodirni Vrbas”, “Kružni tok”, “Urbani džepni park” i “Art džep”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tokom ove godine, Tim za male intervencije uspješno je realizovao pet projekata: “Parkić 2”, “Pospremanje grada”, “Voda protiv plastike” /konkurs za idejno rješenje gradske česme/, “Tri pasaža” i izgradnja amfiteatra na otvorenom.

Projekat Male intervencije u prostoru odobrila je Skupština grada i sastavni je dio Strategije razvoja Banjaluke 2018-2027.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 25.01.2022.godine

Vanja A

Zimska služba intervenisala u višim predjelima: Svi putevi na području Banjaluke prohodni

M.

Blaži pad broja pregleda u ARI i kovid ambulantama

M.

Ostavite komentar