22. Oktobra 2022.

Naredba o otvaranju vreće, popodne nova sjednica

Big Portal

Predsjednik CIК-a Suad Arnautović izjavio je da je riječ o neuredno spakovanim biračkim vrećama i biračkim mjestima u Zenici, Brčko distriktu i sarajevskoj opštini Centar, te da je to razlog zbog čega jutros nije zakazana sjedica CIК-a na kojoj treba da se utvrde rezultati opštih izbora.

Arnautović je najavio da će ta sjednica biti održana danas popodne.

CIК je naredbu o uvidu u sadržaj vreća za određeni broj biračkih mjesta donio jednoglasno na prijedlog glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za izbore.

Traži se uvid u sadržaj vreća sa glasačkim listićima na određenim biračkim mjestima za nivo Predsjedništva BiH na jednom biračkom mjestu, Parlamentarne skupštine BiH na dva biračka mjesta, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na jednom biračkom mjestu i skupštine kantona na četiri biračka mjesta.

“CIК s ciljem pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje ima manje glasačkih listića u odnosu na broj potpisa po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da izvrši uvid u vreće sa glasačkim listićima za određene nivoe datog biračkog mjesta kako bi se utvrdilo da li je birački odbor nedostajuće glasačke listiće upakovao u neku drugu vreću”, rekao je šef Sektora za pravne poslove i upravno rješavanje Mišo Кrstović.

On je dodao da ukoliko se utvrdi da su u nekoj drugoj vreći pronađeni glasački listići Glavni centar za brojanje će utvrditi izborne rezultate za taj nivo sa tim glasačkim listićima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare