Naran Automotive predstavio prvi sportski model - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti Uncategorized

Naran Automotive predstavio prvi sportski model

Naran je prvi ekskluzivni sportski model kompanije Naran Automotive. Automobil je inspirisan GT3 trkačkim modelima i ima motor smješten u prednjem dijelu.

Proizvodnja će biti ograničena na samo 49 primeraka, a prve isporuke očekuju se u julu 2021. godine.

Početna cena je milion funti, ali kupci lako mogu da premaše taj iznos ukoliko odaberu nešto iz obimnog spiska opcione opreme. Motor je smešten napred, ali iza prednje osovine, što je povoljno za raspored težine.

Motor je petolitarski V8 sa dva turba, a razvijen je u saradnji sa nemačkom inženjerskom kompanijom Racing Dynamics. Agregat isporučuje 1048KS i 1036Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za 2,3 sekunde, do 200km/h za 4,5 sekundi i za maksimalnu brzinu od 370km/h.

Snaga se prenosi na sve točkove u standardnim uslovima, ali Naran raspolaže tehnologijom koja može da pošalje 100% snage na zadnje točkove. Hibridne karbonske felne su prečnika 22 inča, kočnice su karbon-keramičke, a stub upravljača je po ugledu na trkačke modele. Postoji mogućnost ručnog podešavanja antirol šipki i geometrije ogibljenja.

Kompanija je saopštila da je veći deo karoserije napravljen od ugljeničnih i prirodnih vlakana, što je omogućilo da se masa automobila zadrži ispod 1500kg. Pri većim brzinama zadnje krilo stvara vertikalni pritisak od 1377kg, što je više nego što postižu GT3 trkački modeli.

Na listi opcione opreme su unikatne boje završne obrade, paketi za eksterijer i različite završne obrade u kabini. Kupci mogu da dobiju i personalizovane gravure sa donje strane klipova i da odaberu jedinstveno ime za svoj automobil, što je opcija koja je obično rezervisana za jahte.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Seul dobio prvi samovozeći autobus

Zeljka

Zenvo TSR-GT je danski hiperautomobil s 1.360 KS

Zeljka

Vozite na rezervi? Nemojte

Zeljka

Ostavite komentar