Napušteni konji kod Sarajeva izašli na ulicu i zaustavili saobraćaj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Napušteni konji kod Sarajeva izašli na ulicu i zaustavili saobraćaj

Mnogi su danas, ali i juče mogli prisustvovati neobičnoj sceni na putu između Sarajeva i Vogošće gdje je nekoliko napuštenih konja blokiralo saobraćajnicu.

Iako su konji na cestama česta pojava na području Livna i okolnih mjesta, mnogi su se iznenadili kada su životinje vidjeli na frekventnoj cesti u blizini Sarajeva, tačnije u naselju Hotonj.

Životinje su svakako izazvale veliko interesovanja građana koji su bili u prolazu, međutim u isto vrijeme prouzrokovali su i velike gužve s obzirom na to da su tokom prolaska blokirali nekoliko traka.

Prema navodima građana, životinje su se najviše zadržale na dijelovima ceste na kojima je posuta sol koju su jeli, da bi se nakon toga uputili prema obližnjoj šumi i kućama koje se nalaze pored puta.

Iz Policijske uprave Vogošća potvrdili su za Klix kako su zaprimili nekoliko prijava građana povodom ovog slučaja te su sve informacije proslijedili nadležnim inspekcijskim i veterinarskim službama.

Takođe, istakli su kako su službenici PU Vogošća izašli na teren kako bi osigurali dio puta na kojem su prisutne životinje da ne bi došlo do saobraćajnih i drugih nesreća.

Foto: Klix/YouTube/Screenshot
Autor: Srpskainfo

Danas objavljeno

Zatvaramo Kanton Sarajevo u petak u 20 sati!

D V

Šeranić: Nadamo se sedmičnoj isporuci vakcina

D V

Preminulolo 11 osoba: U Sjevernoj Makedoniji potvrđeno 316 novozaraženih koronom

D V

Ostavite komentar