Sastojci:
- 1 veći plavi patlidžan
- 3 crvene paprike
- 2 paradajza
- beli luk 8 čenova
- peršun, mirođija, bosiljak
Za marinadu:
- 1 čaša vode
- 2 kašike sirćeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
Način pripreme:
Ogulite patlidžan i kuvajte ga oko 15tak minuta na umerenoj vatri uz napomenu da patlidžan treba da ostane čvrst. zatim isecite plavi patlidžan na kolutove. Očistite i isecite paprike na krupnije komade i zapecite ih u tiganju.
Pripremiti staklenu činiju i počnite sa slaganjem. Prvi sloj je od patlidžana, preko njega stavite sitno iseckan luk, sa sitno iseckanim peršunom, mirođijom i bosiljkom. Zatim stavite paprike, pa začinsko bilje i na kraju paradajz.
Za marinadu rastvorite šećer i so u vodi, zagrejte i dodajte sirće i sklonite sa ringle. Prelijte salatu toplom marinadom, poklopite i ostavite od 8 do 12 sati.