Ukusna čorba koja tokom velikih vrućina može da bude i obrok.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu domaću paradajz-čorbu.
Sastojci:
600 grama paradajza, opranog i isečenog na kockice
Glavica crnog luka, sitno iseckana
Tri kašike ulja
Dve kašike brašna
Pola šoljice pirinča
Četvrtina kašičice šećera
Litar i po vrele vode, ili supe od povrća iz kocke
Suvi začin od povrća (ako ne koristite supu iz kocke)
Priprema:
Crni luk izdinstajte na malo ulja, dodajte paradajz isečen na kockice, dinstajte još malo, pa ostavite da se malo ohladi. Izblendirajte, tako da dobijete teksturu kakvu volite, sipajte u šerpu pa nalijte vrućom vodom ili supom iz kocke i ostavite da proključa.
U međuvremenu na malo ulja propržite brašno, za zapršku, pa je dodajte u vrijuću čorbu.
Pirinač skuvajte odvojeno, procedite ga i isperite, pa dodajte čorbi. Ostavite da ključa još minut, dodajte mrvicu šećera, promešajte još jednom i služite toplo.