5. Juna 2019.

Napravite domaći evrokrem

Big Portal

Većina nas voli evrokrem.

Omiljen nam je sa palačinkama, ali ga volimo razmazati i na šnjitu hljeba.

Za prave “evrokremljupce” donosimo recept kako da naprave domaći evrokrem.

Sastojci:

200 g lješnika

180 g urmi

2 kašike kakao praha

vode po potrebi

Priprema: Ispeći lješnike na 150 stepeni oko pet minuta.

Skinuti kožicu sa lješnika i miksati ih u blenderu sa dvije kašike kakao praha dok se ne dobije ljepljiva masa. Ispeći urme na 150 stepeni oko pet minuta. Izmiksati ih u blenderu koliko je moguće. Sjediniti sve sastojke i dodati oko 100-200 ml vode ili kokosovo ulje zavisno od toga kako rijetku masu želite.

Сродна слика

Miksati dok ne dobijete željenu glatkoću.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare