Napravili i objavili svaku moguću melodiju na svijetu - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Napravili i objavili svaku moguću melodiju na svijetu

Muzika je u osnovi kombinacija različitih nota koje se sviraju u različitim ritmovima. To znači da postoji samo ograničen broj mogućih kombinacija, što znači da se povremeno pojavljuju tužbe u kojima će jedan muzičar/bend tužiti drugog tvrdeći da su ukrali melodiju koju su napisali i upotrebili u svojoj pesmi.

Koliko su te tvrdnje legitimne zavisi jer mogu biti prilično subjektivne, a mogu biti i zastrašujuće za muzičare koji se probijaju, i koji ne žele konflikte sa kolegama. Kako bi pomogli u rešavanju ovog problema, dva muzičara Damijen Ril i Noa Rubin pitali su se kako bi bilo da naprave svaku moguću melodiju i postave ih na javni domen.

Upravo su to uradili gde su koristili algoritam za snimanje svake moguće melodije sa 8 nota i 12 taktova. Algoritam je potom prošao kroz svaku moguću kombinaciju nota sve dok nijedna nije ostala, što se rezultovalo sa oko 300.000 melodija u sekundi.

“Prema zakonu o autorskim pravima, brojevi su činjenice, a prema zakonu o autorskim pravima, činjenice ili imaju tanka autorska prava, gotovo nikakva autorska prava ili uopšte nema autorskih prava.”, kaže Ril.

“Dakle, možda ako su ovi brojevi postojali od početka vremena, a mi ih samo sad izvlačimo, možda su melodije samo matematika, što su samo činjenice, a činjenice nije moguće kopirati”, dodao je, prenosi PC Press.

Ovde možete da preuzmete sve njihove melodije.

Danas objavljeno

Ubisoft najavljuje Avatar: Frontiers of Pandora igru

Vanja A

Microsoft će do 2025. godine nuditi podršku za Windows 10

Vanja A

Prve fotografije narednog iPad mini tableta

Vanja A

Ostavite komentar