Naporan rad pa im treba odmor? - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Naporan rad pa im treba odmor?

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i njeni zamjenici Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović sutra će, između ostalog, razmatrati potvrđivanje rješenja o korištenju drugog dijela godišnjeg odmora za 2018. godinu, a koja se odnose na dva poslanika. Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH od dana konstituisanja (6. decembar 2018….

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i njeni zamjenici Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović sutra će, između ostalog, razmatrati potvrđivanje rješenja o korištenju drugog dijela godišnjeg odmora za 2018. godinu, a koja se odnose na dva poslanika.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH od dana konstituisanja (6. decembar 2018. godine) do danas nije održao nijednu sjednicu. Kako smo ranije pisali, državni parlamentarci uprkos nezasjedanju redovno su primali plate i ostale naknade čak i u iznosu od 7.677 KM.

Kako s platom idu pravo na godišnji odmor, a u tom kontekstu zakon se mora poštivati, predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto i njeni zamjenici odlučili su da na sutrašnjoj sjednici Kolegija razmatraju potvrđivanje tri rješenja o korištenju drugog dijela godišnjeg odmora za 2018. godinu.

Riječ je o potvrđivanju rješenja za poslanicu Aidu Baručiju od 16. maja 2019. godine i dva rješenja koja se odnose na zastupnika Damira Arnauta i to od 21. maja 2019. godine i 24. maja 2019. godine. Ruku na srce, Arnaut je uprkos tome što se državni organ zakonodavne vlasti već mjesecima nalazi u potpunoj blokadi bio zasigurno najaktivniji parlamentarac u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

On je samo u periodu od 6. decembra 2018. godine do 6. maja 2019. godine imao 111 aktivnosti u PSBiH, dok je zastupnici Baručija, u istom vremenskom periodu, imala samo jednu aktivnost.

Uprkos tome što se većina parlamentaraca u praksi još od decembra nalazi na godišnjem odmoru, s obzirom na to da ne rade ništa, to ih sigurno neće spriječiti da u avgustu 2019. godine odu na kolektivni godišnji odmor u trajanju od tri sedmice.

(Klix)

Danas objavljeno

Fauči: Bajdenov plan teško ostvariv

M.

Janša: Zbog engleskog soja virusa moguće odlaganje blažih mjera

M.

Neredi u Holandiji, demonstranti zapali laboratoriju za testiranje

M.

Ostavite komentar