"Napokon smo bili mama i tata. Onda smo morali da vratimo bebu" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

“Napokon smo bili mama i tata. Onda smo morali da vratimo bebu”

“Šanse da ostanem trudna bile su manje od jedan posto. Lekari su rekli da će nam moja endometrioza jako otežati začeće”, ispričala je Sara Hovel (31), medicinska sestra iz SAD-a koja se sa suprugom Krisom (32) obratila agenciji za usvajanje. “Želeli smo porodicu i to me bacilo u depresiju, prošla…

“Šanse da ostanem trudna bile su manje od jedan posto. Lekari su rekli da će nam moja endometrioza jako otežati začeće”, ispričala je Sara Hovel (31), medicinska sestra iz SAD-a koja se sa suprugom Krisom (32) obratila agenciji za usvajanje.

“Želeli smo porodicu i to me bacilo u depresiju, prošla sam proces tugovanja. Moj suprug je bio puno pozitivniji, on često stvari posmatra sa vedrije strane. Bio je to težak period, čak smo odlazili kod bračnog savetnika. Iskreno, mislim da naš brak to ne bi preživeo bez stručne pomoći”, ispričala je.

Pokušavala je da ostane trudna tri godine. Bila je na nekoliko hirurških zahvata, primila je stotinak injekcija, popila hrpu pilula i plakala uz mnoštvo negativnih testova na trudnoću.

Kada su shvatili da su spremni za usvajanje deteta, prijavili su se, stavljeni su na listu čekanja. Meseci su prolazili i dok su čekali vesti iz agencije, jednog jutra, Sara se osećala malo čudno.

“Prvi put u životu test je bio pozitivan. Zajecala sam. Plakala sam toliko da sam jedva disala. To je bio veliki pozitivan šok. Samo sat vremena nakon što mi je test pokazao da sam trudna, nazvala nas je socijalna radnica iz agencije i rekla da bismo mogli da upoznamo svoju devojčicu za samo tri nedelje. Bila sam u osmom nedelju trudnoće kad smo došli po nju i odvezli je kući. Odmah smo se zaljubili u nju”, dodala je.

Spomenula je i kako je upoznala biološku majku te devojčice.

“Ušla sam u bolničku sobu, a njena mama ju je držala u rukama i s ljubavlju stavila meni u naručje. Rekla je bebi: ‘Upoznaj svoju mamu, djevojčice'”, ispričala je.

Međutim, pet dana kasnije biološki roditelji su želeli devojčicu nazad. Naime, po zakonu, imaju pravo da se predomisle do deset dana nakon detetovog rođenja.

“Baš sam je hranila kad nam je stigao taj poziv. U očaju sam pala na pod i ponavljala: ‘Oni se šale?, ‘Reci mi da je ovo šala’. Bol koju smo oboje osetili tog dana bila je gora od one koju smo proživeli u tri godine neplodnosti”, kazala.

Opraštanje od nje jako ju je pogodilo. Znali su da je više nikada neće videti.

“Ona me učinila majkom iako je to trajalo samo nekoliko dana. Pomogla je da se izleči deo naših srca koje je sterilitet slomio”, dodala je i napomenula kako ne zamera biološkim roditeljima što su se predomislili, jer je to ipak njihovo dete.

Foto: Profimedia

Sara je rodila sina Nou, a uz njega danas imaju još jedno dete, dečaka starog dva meseca kojeg su usvojili.

“Privukla sam ga grudima i zatekla samu sebe kako razgovaram s Bogom. Zahvaljivala sam mu za ovo čudo. Kad je Noa napunio godinu dana, socijalna radnica iz agencije nas je ponovo nazvala i rekla kako za nas imaju dečaka starog jedan dan. Otišli smo po njega u bolnicu i dali mu ime Levi”, rekla je i priznala da su strahovali prvih deset dana dok nije prošao rok kad im dete više ne mogu uzeti, prenosi Mirror.

Danas objavljeno

Pirs Brosnan i dalje voli svaku njenu oblinu: “Ne želim modela, želim pravu ženu”

Zeljka

Pun pogodak ili promašaj? Emili Ratajkovski drastično promijenila izgled

Zeljka

Doli Parton otkrila da je kupatilo prvi put vidjela sa 8 godina: Kupanje je bilo luksuz

Zeljka

Ostavite komentar