Napitak za jačanje imuniteta: Neuporedivo jači antioksidans od zelenog čaja - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Napitak za jačanje imuniteta: Neuporedivo jači antioksidans od zelenog čaja

Divlji origano se smatra jednim od najefikasnijih antibiotika i antioksidanata, kao lek korišćen je još u staroj Grčkoj.

Kao svoj aktivni sastojak sadrži kvarc koji mu daje andioksidativna, antiseptička, antimikotička protivparazitna, antifuginalna, antibakterijska, antivirusna i mnoga druga dejstva. Jača imunitet

Najlakši način konzumacije je u obliku čaja ili kao ulje. Najviše se koristi kod kandide i upornih bakterijskih infekcija ešerihijom. Koristi se i za jačanje imuniteta, kao i kod bolesti organa za varenje i disanje. Postoji mnogo načina za konzumaciju divljeg origana, a za vas izdvajamo dva najjednostavnija.

Čaj od divljeg origana – Jednu kašičicu usitnjenih i osušenih listova origana prelijte sa 20 ml ključale vode, poklopite i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Preporučena dnevna doza je tri puta i to svaki put pre obroka.

Ulje od divljeg origana koristi se 10 dana u toku meseca i to po formuli 3 x 2 kapi na dan. U supenoj kašici jestivog ulja (suncokretovo, maslinovo, kokosovo…) rastvorite tri kapi ulja origana. Pije se posle obroka. Jedna kap

Ovaj lek se ne preporučuje osobama koje su anemične ili imaju problem s koagulacijom, jer dovodi do usporene apsorpcije gvožđa i zbog toga tokom terapije uljem origana vodite računa da unosite više gvožđa nego inače.

Ulje se može koristiti i kao inhalacija. U pola litre proključale vode dodati jednu kap ulja origana i pažljivo udisati, zatvorenih očiju. Naučnici su dokazali da je ulje divljeg origana 337 puta jači antioksidans od zelenog čaja, 130 puta od limuna, 30 puta od belog luka.

Danas objavljeno

Ove namirnice nemaju rok trajanja

Vanja A

Šta je bolest poljupca i kako se liječi?

Vanja A

Dermatolog otkriva idealnu temperaturu vode za tuširanje u toku zime

Vanja A

Ostavite komentar