Napitak koji budi organizam! - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Napitak koji budi organizam!

Ukoliko ti je potrebna detoksikacija, ili pokretač za skidanje kilograma, a možda želiš da se riješiš dosadnog umora, preporuka je domaći sok od mrkve, jabuke i cvekle.

Ovaj recept su pravile naše bake i definitivno pomaže, pri buđenju organizma. Sok od jabuke, mrkve i cvekle, obiluje zdravim sastojcima, zbog čega se i koristi za mršavljenje, liječenje i prevenciju bolesti.

Foto: Pexels

Recept je veoma jednostavan:

Dovoljno je izmiksati po jednu dobro očišćenu jabuku, cveklu i mrkvu u sok, koji se pije lagano. Preporučuje se konzumacija prije doručka, jer najbolje djeluje kad se pije na prazan želudac.

U ovaj napitak se ne dodaje šećer, ali ukoliko voliš zaslađen ukus, možeš dodati malo meda, ili ako voliš kiselkasto, onda je limun odličan izbor.

Foto Fresh Food

Ovaj zdravi napitak sadrži vitamine A, B1, B2, B6, C, E i K te folnu kiselinu, cink, bakar, željezo, kalcijum, kalijum, fosfor, magnezijum, natrijum. Koktel zdravih sastojaka potiče mršavljenje, poboljšava vid i pamćenje, usporava starenje i jača imunitet, te je i nezaobilazan u sklopu detoksikacijskih programa.

Ukoliko želiš da probaš ovaj napitak sa nešto drugačijim sastojcima, možeš dodati i đumbir ili narandžu, kako bi napitak bio osvježavajući.

Uživaj u ovom zdravom, osvježavajućem napitku…

Izvor: Fresh Food 

Danas objavljeno

Biljka koja čuva kuću, ali je i lijek za mnoga oboljenja

Vanja A

Pet namirnica koje griju tijelo

Vanja A

Posna baklava s rozen korama

Vanja A

Ostavite komentar