Napetost raste – Milo poražen; skupljeni potpisi; "Pokušao je državni udar, ali..." - BIGportal.ba
Region Vijesti

Napetost raste – Milo poražen; skupljeni potpisi; “Pokušao je državni udar, ali…”

Poslanici stare parlamentarne vecine u Crnoj Gori, njih 41, stavili potpis na zahtev da Miodrag Lekic bude mandatar za sastavljanje vlade na današnjem sastanku.

To su uradili i poslanici koalicije “Crno na bijelo”. Time su pobijeni navodi Đukanovica da Lekic nema pisanu podršku 41 poslanika, zbog kojeg je odbio lideru Demosa da dâ mandat za sastavljanje nove vlade.

Sednica Skupštine o skracenju mandata bice održana 30.septembra.

Lider i poslanik Nove srpske demorkatije (Nova) Andrija Mandic kazao je da je predsednik Crne Gore Milo Đukanovic “danas pokušao državni udar”, ali da mu porucuju da povuce predlog za skracenje mandata Skupštini.

“Najnoviji udarac na parlamentarnu vecinu, na Skupštinu, na izbornu volju je danas zaustavljen potpisima 41 poslanika”, kazao je Mandic pokazavši spisak sa potpisima.

Istakao je da ce tema razgovora biti i da predsednica Skupštine raspiše predsednicke izbore.

Mandic: “Pokušao je državni udar”
Lider i poslanik Nove srpske demorkatije (Nova) Andrija Mandic izjavio je da je predsednik Crne Gore Milo Đukanovic “danas pokušao državni udar”, ali da mu porucuju da povuce predlog za skracenje mandata Skupštini. “Najnoviji udarac na parlamentarnu vecinu, na Skupštinu, na izbornu volju je danas zaustavljen potpisima 41 poslanika”, kazao je Mandic pokazavši spisak sa potpisima, prenele su podgoricke “Vijesti”.

On je istakao da ce tema razgovora biti i da predsednica skupštine raspiše predsednicke izbore.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanovic podneo je ranije danas predlog za skracenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore, navodeci da se nisu stekli uslovi da mandat za sastav vlade poveri lideru Demosa Miodragu Lekicu.

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar