20. Februara 2020.

Napadač iz Njemačke ostavio oproštajno pismo, sumnja se da je imao radikalno desničarske motive

Big Portal

Ukupno 11 osoba je ubijeno, a 5 ranjeno u dva napada koji su se dogodili sinoć u nargila barovima u gradu Hanau.

Napad je, kako se sumnja, izvršio državljanin Nemačke, čije telo je policija pronašla u kući njegovog oca. Sumnja se da je napadač izvršio samoubistvo.

Mediji prenose da je reč o Tobiasu R. koji je, prema pisanju Bilda, ostavio oproštajno pismo i video-ispovest.

U svom ispovednom pismu Tobias R. izražava zbunjene poglede, od kojih su mnogi radikalno desničarske prirode, piše Bild ne navodeći izvore informacija.

Takođe, napadač govori o potrebi uništenja određenih naroda čije proterivanje iz Nemačke više nije moguće ostvariti.

Za sada nisu zvanično potvrđene ove informacije.

U kući u kojoj je pronađeno telo napadača pronađeno je telo još jedne osobe. Moguće je da je reč o osobi koja je Tobiasu R. pomogla u napadu.

“Bilo je kao u filmu”
Prvi napad se dogodio oko 22.00 u centru grada ispred nargila bara, gde je ubijeno troje ljudi. Prema rečima svedoka napadači su kolima pobegli sa lica mesta.

“Kolege su mi rekle da je bilo pucnjave i dovezao sam se da im pomognem. Uplašio sam se da mi nisu otac i brat stradali, ali srećom ubrzo sam ih ugledao preplašene.Svi smo u šoku”, priča građanin čiji otac je vlasnik nargila bara.

“Bilo je kao u filmu! Još ne mogu da dođem k sebi, i ne mogu da verujem šta se dogodilo”, ispričala je jedna žena, očevidac napada.

Drugi napad je bio u nargila baru na drugom kraju grada gde su napadači ubili još pet ljudi, a jedan povređeni je, kako navode mediji, u međuvremenu podlegao povredama.

RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare