Napad u Mostaru: Huligani tukli mladića palicama - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Napad u Mostaru: Huligani tukli mladića palicama

Grupa od petnaestak maskiranih huligana, s palicama u rukama, u subotu je uveče nasrnula je na M. R. (25) nakon što je parkirao automobil ispred zgrade u kojoj živi u Franjevačkoj ulici u Mostaru.

Grupa od petnaestak maskiranih huligana, s palicama u rukama, u subotu je uveče nasrnula je na M. R. (25) nakon što je parkirao automobil ispred zgrade u kojoj živi u Franjevačkoj ulici u Mostaru.

M.R. se nalazio u društvu svoje djevojke A. D. te s rođacima J. H. i R. H., inače sve troje državljani SAD, kada su ga huligani napali i povrijedili, piše “Dnevni avaz”.

Nakon što je počeo da krvari, njegov otac Z. R. ga je povezao u Hitnu pomoć, nakon čega su huligani palicama i pirotehničkim sredstvima zasuli automobil ford fijesta, pri čemu su razbili zadnje i desno bočno staklo te se razbježali.

O tom incidentu, policiju je, kako je jutros potvrđeno u Operativnom centru MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, u subotu u 20.10 obavijestio dežurni ljekar Hitne pomoći, nakon čega su uzete izjave od oštećenih.

Kako je za “Avaz” ispričala majka M. R., njihova porodica živi u strahu i ovo nije prvi put da je njen sin, rekla je, doživio napad.

“Moj sin je sa svojim rođacima i djevojkom bio na utakmici Veleža i oni su ih, bukvalno, sačekali i napali. To je, izgleda, bio jedini razlog i ovo je stvarno prevršilo sve mjere. Pitam se u kakvom gradu živimo. I ranije je moj sin doživljavao razne neprijatnosti u svom kvartu samo zato što ima drugačije ime i prezime. Njegovi rođaci i djevojka su u šoku, ne mogu vjerovati da se takvo nešto događa”, ogorčena je ona.

Kazala je da je njen sin iz Hitne pomoći upućen u bolnicu, gdje su mu sanirane povrede.

Na mjestu gdje se događaj desio na nekim objektima postoji videonadzor, pa bi policija, iznijela je, mogla utvrditi neke činjenice.

Nezavisne

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za petak, 22.01.2021. godine

D

U Hrvatskoj opada broj zaraženih, još 776 slučajeva

M.

CIK poništio izbore u Doboju i Srebrenici

M.

Ostavite komentar