18. Novembra 2022.

Napad na helikopter UN: Srpski pilot ranjen, ima mrtvih

Big Portal

Kako prenosi “Blic”, Đukić je operisan, trenutno je u bolnici i u stabilnom stanju.

Napadač je srpskog pilota, prema nezvaničnim saznanjima medija, ranio hicem iz vatrenog oružja i krenuo je da ga “overi”, ali mu se puška zaglavila!

– Napad je eskalirao od početne svađe među nigerijskim vojnicima na sletalištu. Napadač je zapucao na putnike koji su se iskrcavali iz helikoptera i tom prilikom ubio humanitarku iz Etiopije – kaže izvor upućen u dešavanja na aerodromu.

U toj pucnjavi je ranjen i B. Đ. Napadač mu je pritrčao kako bi ga “overio”, ali mu se puška, srećom, zaglavila. Tu se nije zaustavio.

– Ubo je B. Đ. bajonetom dvaput u stomak. Sigurno bi ga na mestu ubio da ga u toj nameri nisu sprečili ostali nigerijski vojnici koji su napadača na licu mesta likvidirali – dodaje izvor.

Prema pisanju Blica, Vorld fud program (WFP) Ujedinjenih nacija je unajmio čarter helikopter od nemačkog avio operatera, a jedan od pilota bio je upravo Đukić. Napadnut je prilikom rutinskog sletanja u Damboi, u Nigeriji.

Đukić je smešten u bolnicu u Majdiuguriju, gde je ekipa uspela da se evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju, biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

“I napadač, pripadnik oružanih snaga Nigerije, ubijen je tokom napada”, navodi izvor.

Boro Đukić je nekad radio u policiji, penzionisan je i misija u kojoj učestvuje nije bila vojna.

(Kurir/Blic    Foto: Ilustracija/ AP/Ng Han Guan)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare