30. Novembra 2021.

Napad na Đokovića i Dejvis kup: “To je kontradiktorno”

On smatra da su komentari srpskog asa kontradiktorni.

Podsetimo, mediji navode da ITF uskoro treba da donese odluku gde će se finalni turnir Dejvis kupa igrati, a glavni kandidat je Abu Dabi.

U prethodne tri godine (ne računajući prošlu), ovo takmičenje se restruktuiralo, a glavni investitor je Kosmos grupa, koja je uložila tri milijarde dolara da u narednih 25 godina organizuje turnir.

Predlog da organizator, umesto Madrida, bude Abu Dabi nije baš naišlo na razumevanje, a selektor Australije Lejton Hjuit ga je okarakterisao kao “smešan”.

O ovoj temi nedavno je bio upitan i Novak Đoković, koji je kazao da je zadovoljan promenom Dejvis kupa, ali i da u isto vreme treba poštovati tradiciju i istoriju i, te da bi se domaćin takmičenja trebalo menjati iz godinu u godinu.

Grot je, međutim, osudio Đokovića što je zadovoljan predlogom o promeni Dejvis kupa, a da u isto vreme traži da se teniska sezona skrati.

“Mogu da vam kažem koji igrači će se pojaviti na 14-dnevnom događaju u Abu Dabiju. To su isti oni koji trenutno brane takmičenje jer su plaćeni za to, da podrže nešto što se zove Davis Cup by Rakuten Finals”, rekao je Grot i dodao:

“Ovo nije Dejvis kup, ali pojaviće se igrači kao što je Novak Đoković, koji se očito oglasio, opovrgavajući Lejtonove komentare, rekao da je turniru potrebna promena, prilagođavanje i da se igra u različitim gradovima, a zatim u jednom finale.”

Grot kaže da je veliki novac u pitanju.

“Nemam dokaze o ovome, ali verujem da se nešto dešava u ovom pravcu pošto Kosmos troši mnogo novca i ima finansijsku podršku u Abu Dabiju. Takođe, momak koji želi manje turnira tokom godine, kraću sezonu, navija za nešto što će se igrati sredinom decembra. To je veoma kontradiktorno“, zaključio je Grot.

B92.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare