Napad na crkvu u Mostaru - napad na sigurnost srpskog naroda - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Napad na crkvu u Mostaru – napad na sigurnost srpskog naroda

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska poručila je danas da je pljačka Saborne crkve u Mostaru svojevrsni napad ne samo na hram Srpske pravoslavne crkve, nego i na život, bezbjednost, duhovni i kulturni identitet srpskog naroda u Mostaru i Hercegovini.

Uz najoštriju osudu vandalskog čina pljačke Saborne crkve Svete Trojice, iz Eparhije su pozivali javnost da pokaže solidarnost i odgovornost reagujući na odgovarajuću način.

Sveštenstvo, monaštvo i vjernici ove eparhije pozvani su da na Svetoj arhijerejskoj liturgiji pruže podršku mostarskoj Crkvenoj zajednici.

Tim povodom će u petak, 9. decembra, Sveta arhijerejska liturgija, kojom će načalstvovati episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, biti služena u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru sa početkom u 10.00 časova.

Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru noćas je ponovo opljačkana, devastirana i pokidani su svi kablovi za električnu energiju, rekao je ranije danas starješina Saborne crkve Duško Kojić.

On je istakao da strahuje za svoju, kao i bezbjednost zajednice i tog svetog hrama, napomenuvši da je ovo 10. put ove godine da je opljačkana mostarska Saborna crkva.

RTRS.

Danas objavljeno

U zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju poginulo više od 12.000 ljudi

M.

Nebenzja: Pobrinućemo se da Ukrajina nikada više ne bude izvor pretnji

Vanja A

Ruska ambasada u Britaniji: Ako London isporuči lovce Kijevu slijede vojno-političke posljedice za sve

Vanja A

Ostavite komentar