"Napad imao za cilj ubistvo Amerikanaca" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Napad imao za cilj ubistvo Amerikanaca”

“Napad balističkim raketama koji je Iran izveo u sredu imao je za cilj ubistvo američkih vojnika i da se nanese velika šteta američkoj bazi Al Asad u Iraku”.

To je izjavio načelnik Generalštaba Vojske SAD, general Mark Majli, ističući da je reč o njegovoj ličnoj proceni.

“Verujem, na osnovu onoga što sam video i što znam, da je napad imao za cilj nanošenje štete strukturi baze, uništavanje vozila, letelica i ostalih sredstava i ubistvo osoblja. To je moja lična procena”, rekao je Majli novinarima.

Majli je naveo da slučaj istražuju profesinalni anlitičari obaveštajnih službi, koji će doneti konačan zaključak o iranskom napadu.

Kako je preneo Asošijejted pres, on je dodao da je za sada rano govoriti o mogućnosti da Iran izvede nove napade na američke ciljeve.

Iran je u sredu ispalio 22 balističke rakete na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze “osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija”.

Napad na baze Al Asad i Irbil se dogodio samo nekoliko sati pošto je sahranjen Kasem Sulejmani ubijen u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu.

Posle napada na baze SAD iranski državni mediji i zvaničnici su tvrdili da je u njima ubijeno više desetina američkih vojnika, dok Vašington tvrdi da nije bilo žrtava.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Rusija uhapsila japanskog konzula, sumnja na špijunažu

M.

NASA izvela misiju sudara letjelice sa asteroidom

M.

Zemlja se otvorila i progutala auto

M.

Ostavite komentar