Naoružani pljačkaši oteli zlato vrijedno dva i po miliona dolara iz Saveznog trezora u Meksiku - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Naoružani pljačkaši oteli zlato vrijedno dva i po miliona dolara iz Saveznog trezora u Meksiku

Trojica naoružanih pljačkaša ukrali su stare zlatnike i satove vrijedne dva i po miliona dolara iz otvorenog sefa u sedištu Saveznog trezora u Meksiko Sitiju.

Trojica naoružanih pljačkaša ukrali su stare zlatnike i satove vrijedne dva i po miliona dolara iz otvorenog sefa u sedištu Saveznog trezora u Meksiko Sitiju.

Meksičke vlasti tragaju za trojicom lopova koji su razoružali čuvare u Saveznom trezoru Meksika koji se nalazi u centru Meksiko Sitija.

Gradski sekretar za javnu bezbednost Hesus Orta Martinez je u izjavi za Telediario precizirao da su osumnjičeni „otišli pravo u sef koji je bio otvoren“. Napadači su pobegli sa zlatnicima, prigodnim satovima i drugim dragocenostima.

Zvaničnici nisu iznosili procenu vrednosti ukradenih predmeta, ali lokalni mediji navode da verovatno vrede i do dva i po miliona dolara.

Provalnici su ukrali stare meksičke zlatnike od 50 pezosa koji su kovani 1921. godine povodom obeležavanja 100. godišnjice nezavisnosti Meksika, a koji se sada slobodno prodaju na tržištu i čija vrednost često varira.

Kako navodi meksički list La Vanguardia, procenjuje se da svaki zlatnik sadrži oko 34 grama zlata čistoće od 0,900. Svaki od ovih sto godina starih zlatnika na tržištu vredi skoro dve hiljade dolara.

Nažalost, ovo nije prvi put da je savezni trezor bio meta naoružanih lopova. Najmanje četvorica muškaraca ukrala je stare srebrne i zlatne novčiće vredne oko 153 hiljade dolara dok je trajala rekonstrukcija zgrade u julu 2018. godine.

Vlasti tvrde da imaju snimke sa sigurnosnih kamera na kojima se vide počinioci. Jedan od trojice pljačkaša se vidi na snimku u maskirnoj jakni i tamnom kapom, drugi je ima polo majicu i sivi džemper, a treći osumnjičeni ima sivu trenerku i nosi ranac.

Istražitelji iz državnog tužilaštva Meksika ispitali su i trojicu zaposlenih radnika, a među njima i jednog čuvara koji je bio razoružan tokom pljačke u utorak ujutru. U sklopu istrage, čuvaru je oduzeto službeno oružje zbog nepoštovanja procedure.

Danas objavljeno

Džastin Timberlejk i Džesika Bil otkrili da su dobili drugo dijete

D

Kevin Kostner slavi 66. rođendan, bio je ribolovac, išao na test očinstva, a ovo nikad nije uradio

D

Šta vas odaje da ste “majstor” u krevetu

D

Ostavite komentar