13. Novembra 2021.

Namirnice iz kuhinje koje čiste zagorele šerpe i tiganje bolje od deterdženta

Big Portal

Nikome nije prijatno kada mu ručak zagori, a posebno kad se uhvati za dno šerpe ili tiganja. Nažalost, to se dešava prilično često tokom kuvanja, jer negde izgubimo pažnju ili je vatra jaka i to se desi. Ali, ne brinite. Postoji nekoliko trikova koji će vrlo lako i brzo očistiti zagorelu šerpu ili tiganj, i vratiti im sjaj, bez potrebe da ih trljate satima sunđerom.

1. Čišćenje zagorelog posuđa solju

Prvi način koji vam predlažemo da očistite zagorelo posuđe je uz pomoć soli. Čišćenje uz pomoć soli je stara i dokazana metoda za čišćenje zagorelosti. Ako ćete čistiti šerpu, treba u nju da stavite dovoljno vode da pokrije zagorela mesta. Zatim dodajte dosta soli. Ova mešavina se stavi na vatru da provri i kuva se od 5 do 10 minuta. Ovom metodom zagorela mrlja će vrlo lako i brzo otpasti.

2. Očistite zagorelost sodom, gaziranim sokom ili koka kolom

Treba da znate da je veoma važno da ako vam jelo zagori tokom kuvanja, treba odmah da potopite posudu, a ne nakon što se zagorelo jelo osuši. Umesto da potopite lonac toplom vodom, kao što se to obično radi, možete staviti malo gaziranog soka ili koka kole. Oni će takođe obaviti posao uklanjanja zagorelosti. Dok su šerpa ili tiganj koji su zagoreli još topli, odmah po skidanju sa ringle dodajte koka-kolu ili neko drugo gazirano piće i ostavite da deluje.

3. Čišćenje zagorelog posuđa sodom bikarbonom

Soda bikarbona takođe mnogo pomaže u čišćenju zagorelog posuđa. Na sunđer za pranje sudova stavite sodu bikarbonu, dodajte malo soka od limuna ili sirćeta, dobro premažite zagorele mrlje i ostavite nekoliko minuta. Zatim isperite.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare