NAMERNO ŠIRIO KORONA VIRUS: Japanac otkrio da je zaražen pa krenuo od bara do bara da zarazi što više ljudi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

NAMERNO ŠIRIO KORONA VIRUS: Japanac otkrio da je zaražen pa krenuo od bara do bara da zarazi što više ljudi

Muškarac iz japanskog grada Gamagorija, nakon što je otkrio da je zaražen korona virusom, rešio je da ga proširi.

Iako nije imao simptome virusa, on se testirao jer su njegovi roditelji oboleli i ustanovilo se da je i on zaražen, zbog čega mu je savetovano da ostane u kući dok mu se ne nađe smeštaj u nekoj zdravstvenoj ustanovi, piše britanski Indipendent.

Međutim, umesto u izolaciju, on je rešio da ode u lokalne barove, a jednom članu porodice je prilikom izlaska rekao da ide da širi virus.

Najpre je uzeo taksi i otišao do jednog kafića, a zatim se peške uputio u drugi gde je popio nekoliko pića i jeo, a u napadu iskrenosti jednom je gostu priznao da ima korona virus.

Zabrinuti građanin tada je na tu činjenicu upozorio osoblje kafića, koje je smesta pozvalo epidemiologe, a ubrzo je došla policija u zaštitnim odelima, ali zaraženi muškarac se već odvezao taksijem kući.

Dan kasnije on je završio u karantinu, a dva bara su dezinfikovana i njihovo osoblje poslato na testiranje.

Gradobačelnik Gamagorija Tošijaki Suzuki izvinio se građanima i istakao da je tužno što taj muškarac nije ostao kod kuće i da se pridržava lekarskih saveta.

Tanjug

Danas objavljeno

Vlada Srbije ograničila cijene ulja, šećera i brašna

M.

Pretučen osnovac u Banjaluci

M.

Odgovor Moskve Berlinu: Prećutali ste

M.

Ostavite komentar