Nama niko ništa ne nudi, sem da priznamo Kosovo - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nama niko ništa ne nudi, sem da priznamo Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beogradu niko ništa ne nudi kad je riječ o kosovskom pitanju, sem da prizna Kosovo u granicama u kojem su ga priznale zapadne zemlje.

Na pitanje da li je tačno da mu je specijalni izaslanik američkog predsjednika za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel eksplicitno tražio priznanje Kosova, a zauzvrat nudio investicije, Vučić je rekao da je sa njim imao pozitivan i dobar razgovor i da neće da odgovara na nagađanja i pretpostavke koje se pojavljuju u javnosti.

– Vi mislite da nam je neko drugi nešto drugo nudio, pošto slušam priče kako je podjela izdaja…? Nama niko ništa ne nudi, sem da priznamo nezavisno Kosovo u cjelini granica nezavisnog Kosova. Ako znate nekog da mi je nešto drugo ponudio, pokažite mi ga – rekao je Vučić.

On je zatražio i da mu pokažu onog kome je navodno obećao da će da prizna nezavisnost Kosova.

– Naslušao sam se tih laži, kao što sedam godina slušam priče da nešto ne valja, a cijeli svijet se divi našoj ekonomiji. Bili smo na ivici ambisa, a danas je Srbija živa ekonomija koja brzo napreduje… – rekao je Vučić

Vučić najavio je danas da će “kao pitbul” narednih godinu dana insistirati na odgovoru o navodnom trovanju članova izborne komisije na Kosovu koji su prebrojavali glasove iz centralne Srbije, i da će i sljedeće godine o tom navodnom trovanju govoriti i pred UN.

Takve političke lažove svijet nije vidio. Ta doza bezobzirnosti, da normalnu zemlju optužuju za tako nešto, nije viđena. A, onda dođe stručnjak Kurti da priča o normalizaciji sa Srbijom – kazao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše brojanje glasova iz Srbije u zaštitnim odjelima.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar