Nakon Vašingtona, razgovori Beograda i Prištine u Briselu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nakon Vašingtona, razgovori Beograda i Prištine u Briselu

Portparol EU Peter Stano rekao je da je EU primila k znanju današne potpisivanje dokumenta u Vašingtonu i naglasio da slijedi nastavak razgovora Beograda i Prištine o sveobuhvatnom sporazumu u Briselu, u skladu sa međunarodnim zakonom i EU standardima.

  • Primili smo na znanje potpisivanje dokumenta između Beograda i Prištine u Bijeloj kući u Vašingtonu. Sada očekujemo da pozdravimo strane koje će tokom vikenda i sljedeće sedmice nastaviti rad na sveobuhvatnom sporazumu za normalizaciju odnosa između Srbije i samoproglašenog Kosova – rekao je Stano za Tanjug.

On je dodao da se razgovori kojima posreduje EU u Briselu bave svim otvorenim pitanjima odnosa Beograda i Prištine u skladu sa međunarodnim zakonom i EU standardima.

Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou uz posredovanje EU biće nastavljen u ponedjeljak 7. septembra, u Briselu, a teme sastanka biće rješavanje pitanja manjinskih zajednica, međusobnih potraživanja i imovina.

Visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak biće domaćini predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih institucija u Prištini Avdulahu Hotiju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti potpisali su danas u Bijeloj kući sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Danas objavljeno

Kriminalne mreže sa Zapadnog Balkana postale ključni akteri na tržištu droge u EU

M.

Ruska vojska u ofanzivi: Uništeni tenkovi, raketni sistemi, likvidirani vojnici

M.

Najmanje osam ljudi poginulo u klizištu na Iskiji

M.

Ostavite komentar