5. Septembra 2020.

Nakon Vašingtona, razgovori Beograda i Prištine u Briselu

Big Portal
  • Primili smo na znanje potpisivanje dokumenta između Beograda i Prištine u Bijeloj kući u Vašingtonu. Sada očekujemo da pozdravimo strane koje će tokom vikenda i sljedeće sedmice nastaviti rad na sveobuhvatnom sporazumu za normalizaciju odnosa između Srbije i samoproglašenog Kosova – rekao je Stano za Tanjug.

On je dodao da se razgovori kojima posreduje EU u Briselu bave svim otvorenim pitanjima odnosa Beograda i Prištine u skladu sa međunarodnim zakonom i EU standardima.

Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou uz posredovanje EU biće nastavljen u ponedjeljak 7. septembra, u Briselu, a teme sastanka biće rješavanje pitanja manjinskih zajednica, međusobnih potraživanja i imovina.

Visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak biće domaćini predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih institucija u Prištini Avdulahu Hotiju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti potpisali su danas u Bijeloj kući sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare