Nakon SDS i PDP traži da se Program reformi nađe pred poslanicima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Nakon SDS i PDP traži da se Program reformi nađe pred poslanicima

PDP traži od Narodne skupštine Republike Srpske da na dnevni red stavi Program reformi koji je ove sedmice usaglasilo Predsjedništvo BiH, čime bi, između ostalog, bila eliminisana različita tumačnja dokumenta, rekao je član Predsjedništva PDP, Milanko Mihajilica.

Mihajilica je rekao da famozni dokument poslanici Narodne skupštine Republike Srpske moraju imati na uvid i o njemu raspravljeti prije slanja u NATO štab, kao da se o istom treba izjasniti Vlada Republike Srpske.

On je istakao kako je skandalozna odluka da se taj dokument čuva u sefu, daleko od očiju javnosti.

–Postavlja se pitanje ko tu šta krije? Najava da će dokument biti predstavljen javnosti tek nakon slanja u NATO štab u Brisel, ali i potvrde Zorana Tegeltije kao predsjedavajućeg Savjeta ministara, krajnje je bezobrazna i mimo svih demokratskih praksi – naveo je Mihajilica.

Dodaje da se opravdano sumnja da se radi o još jednoj u nizu prevara i podvala od strane aktuelne vlasti.

–Ako uzmemo u obzir istorijat političkog uspona Milorada Dodika, ‘daška svježeg vjetra na Balkanu’ koji je na vlast došao na NATO tenkovima sa samo dva poslanika u NSRS, jasno je zašto postoji ogromno nepovjerenje. Zato je izuzetno bitno da javnost dobije na uvid ovaj dokument dok ne bude kasno – rekao je on.

Srpskainfo, Tanja Vukomanović
Foto:Dejan Božić/RAS Srbija

Danas objavljeno

Ponovo uhapšen Srbin Boško Karalić iz Negoslavaca

M.

Korona haos u Hrvatskoj

M.

Milanović za dijalog o BiH sa Vučićem i Erdoganom

M.

Ostavite komentar