Nakon proslave "Oluje" ispisani ustaški simboli na spomeniku antifašistima - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nakon proslave “Oluje” ispisani ustaški simboli na spomeniku antifašistima

Na spomenik poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata i žrtvama fašističkog terora u kninskom naselju Polača, nakon proslave “Oluje”, ispisani su slovo “U” i nacistički simbol, takozvana “svastika”. Već treći put od početka godine, za sada nepoznati počinioci ispisali su grafite sa ustaško-nacističkom ikonografijom u Polači, piše portal “Srbi u…

Na spomenik poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata i žrtvama fašističkog terora u kninskom naselju Polača, nakon proslave “Oluje”, ispisani su slovo “U” i nacistički simbol, takozvana “svastika”.

Već treći put od početka godine, za sada nepoznati počinioci ispisali su grafite sa ustaško-nacističkom ikonografijom u Polači, piše portal “Srbi u Hrvatskoj”.

Prvi grafit sa slovom “U” ispisan je na spomeniku borcima i žrtvama fašističkog terora iz Drugog svjetskog rata neposredno uoči pravoslavnog Božića.

Nakon toga, krajem juna na polačkom autobuskom stajalištu ispisano je “Mi Hrvati ne pijemo vina, nego krvi četnika iz Knina”.

Mještani Polače rekli su da nisu uplašeni, ali im nije svejedno zbog učestalog ponavljanja ovakvih incidenata.

“Za prethodne incidente nisu pronađeni počinioci, a poruka, koja im je po treći put poslata ove godine, više je nego jasna”, pišu “Srbi u Hrvatskoj”.

U tekstu se navodi da polački Srbi, iako većinom stariji i malobrojni, još nekome predstavljaju smetnju i sve dok nadležni organi ne pronađu počinioce, što se u dosadašnja dva slučaja nije dogodilo, vjeruju da će se ovakve stvari i dalje ponavljati.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

KREVET ILI OTKAZ Na meti seksualnih napasnika i novinarke

D

Dodik odbio formiranje migrantskih kampova u RS

D

Jelena Kurtinović smijenjena sa čela Centra za predškolsko vaspitanje

D

Ostavite komentar