Nakon odluke Trampa, SZO: Primili k znanju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nakon odluke Trampa, SZO: Primili k znanju

Svetska zdravstvena organizacija primila je izveštaje da su SAD formalno obavestile generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o povlačenju iz SZO.

Međutim, iz te međunarodne organizacije navodeda nemaju više informacija.

“Primili smo izveštaje da su SAD podnele formalno obaveštenje generalnom sekretaru UN da se povlače iz SZO od 6. jula 2021. godine”, poručio je u utorak portparol SZO u saopštenju.

“Nemamo više informacija u ovom trenutku”, dodao je, preneo je sinoć Rojters.

Ujedinjeene nacije su juče saopštile da su primile formalno obaveštenje o odluci Donalda Trampa pre više od mesec dana.

Visoki zvaničnik administracije juče je potvrdio da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa obavestila Kongres i Ujedinjene nacije da se SAD formalno povlače iz Svetske trgovinske organizacije.

“Kongres je primio obaveštenje da je Tramp zvanično povukao SAD iz SZO, usred pandemije. To neće zaštiti živote ili interese Amerikanaca – ostaviće Amerikance bolesnima a Ameriku samu”, napisao je demokratski senator Robert Menendez na Tviteru.

Neimenovani zvaničnik Stejt departmenta takođe je potvrdio za CNN da su SAD “obaveštenje o povlačenju, koje stupa na snagu 6. jula 2021. godine, podnele generalnom sekretaru UN koji je zadužen za SZO”.

Pismo adresirano na UN je veoma kratko. Sadrži tri rečenice, rekao je dobro upućen izvor za CNN. Pominje se povlačenje u roku od godinu dana.

Tramp je u maju najavio povlačenje iz SZO nezadovoljan njenim postupanjem tokom epidemije korona virusa.

Danas objavljeno

Usvojili su, zvanično

Vanja A

Vatreni okršaj kod američke granice: Vojska hitno reagovala, ima mrtvih

Vanja A

Snažan zemljotres u regionu Tajvana

Vanja A

Ostavite komentar