1. Marta 2019.

Nakon obaranja aviona kreće diplomatski rat

Big Portal

Razlog ne dolaska na sastanak U Abu Dabiju je najavljeni dolazak šefa indijske diplomatije.

“Neću otići na savet ministara spoljnih poslova”, rekao je Kureši poslanicima u parlamentu, dodajući da će niže rangirani zvaničnici otići na sastanak kako bi predstavljali interese Pakistana.

Kureši je najavio i da će oboreni indijski pilot kasnije danas biti predat indijskim vlastima u pokušaju da se deeskalira kriza izmedju dve zemlje, koje raspolažu nuklearnim oružjem, preneo je Rojters.

“Kao gest mira i u cilju deeskalacije stvari, indijski pilot kojeg smo uhapsili biće oslobodjen danas popodne na granici Vagah”, rekao je Kureši.

Indijski vojni zvaničnici saopštili su prethodno da pozdravljaju planirani povratak zarobljenog pilota koji je najavio Pakistan, ali su odbili da potvrde da će to učiniti da dođe do deeskalizacije sukoba između dve nuklearne sile.

Pakistan je 27. februara saopštio da je oborio dva indijska vojna aviona, samo dan nakon što su indijski borbeni avioni pokrenuli vazdužne napade na pakistanski deo Kašmira, u znak odmazde za samoubilački napad na indijske trupe u Kašmiru od 14. februara, u kojem je poginulo najmanje 40 vojnika.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare