NAKON NIZA PERIPETIJA I FILMSKOG ZAPLETA Staricu (82) iz Prnjavora sahranili iz DRUGOG POKUŠAJA - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

NAKON NIZA PERIPETIJA I FILMSKOG ZAPLETA Staricu (82) iz Prnjavora sahranili iz DRUGOG POKUŠAJA

Nedeljka Vujičić (82) iz Donjih Vijačana kod Prnjavora je, ipak, preminula i, poslije niza peripetija i filmskog zapleta, sahranjena u srijedu na mjesnom groblju.

I to na drugoj njenoj organizovanoj sahrani, u roku od svega nekoliko dana, pošto je srce starice, zaista, prestalo da kuca u noći između ponedjeljka i utorka, a ne prošlog petka, kako je to prvobitno bilo dojavljeno ožalošćenoj porodici i komšijama.

– Sa pripremom sahrane počeli smo u prošlu subotu, kada nam je Nedeljkin rođak Žarko telefonom iz Banjaluke, gdje joj je otišao u bolničku posjetu, javio da je ona umrla i da spremamo ukop. Nedeljka je živjela sa sestrom Petrom, pa smo se okupili da organizujemo dostojnu sahranu. Obaviješten je sveštenik, a naručili smo i šator za 100 ljudi, sa hranom i pićem za pokoj duše umrle – priča nam Nedeljkina prva komšinica Zora Moravac.

Njen suprug Dragan je sutradan, u nedjelju, sa pogrebnikom i pogrebnom opremom otišao u Banjaluku po tijelo navodne pokojnice, gdje je uslijedio pravi šok. U mrtvačnici Gradskog groblja u Banjaluci pregledali su više preminulih žena, ali među njima nikako nisu uspjeli da pronađu i Nedeljku.

Potom su se telefonom za njeno zdravlje raspitali u UKC RS Banjaluka, odakle im je rečeno da je starica još živa, da je pod terapijom i u veoma lošem stanju. Tako su se u Prnjavor vratili praznih kola.

Prve komšije zajedno sa Nedeljkinom sestrom Smiljkom i sinom, pristiglim iz Slovenije, otišli su u ponedjeljak u posjetu u Banjaluku. Međutim, nisu imali priliku da je vide, što im je medicinsko osoblje obrazložilo teškim stanjem i intenzivnom njegom pacijenta.

Druga vijest telefonom da je Nedeljka preminula stigla je od seoskog poštara. Tek kada je ubrzo stigao i telegram iz UKC, otpočele su pripreme za njenu “drugu” sahranu. A, pogrebnik se u Banjaluku uputio tek kada mu je potvrđeno da je tijelo preminule dopremljeno u mrtvačnicu Novog groblja, pišu srpske Novosti.

 

Srpska Info

Danas objavljeno

Istorijski trenutak: Banijska kuća za pomoć građanima koji su POGOĐENI ZEMLJOTRESOM

D

Tlo ne miruje: U okolini Skoplja zabilježena SERIJA ZEMLJOTRESA

D

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Učestvovala tri vozila, JEDNA OSOBA POGINULA

D

Ostavite komentar