Nakon izbora nema policijskog časa, ni drastričnih mjera - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Nakon izbora nema policijskog časa, ni drastričnih mjera

Neće biti policijskog sata, ali apelujem na stanovništvo da ograniči privatna druženja, poručio je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, gostujući u emisiji Telering.

Neće biti policijskog časa, ali apelujem na stanovništvo da ograniči privatna druženja, poručio je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH. Zajedno moramo da pobijedimo ovu epidemiju. Zabrana kretanja sama po sebi ne daje efekte i rezultate. Naš narod je pokazao sklonost da posluša i bude solidaran.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska pokazala sposobnost da upravlja krizom u vrijeme pandemije virusa korona.

– Na početku pandemije nismo oklijevali da preduzmemo značajne mjere. Želim da zahvalim građanima koji su prihvatili mjere koje su bile potrebne – rekao je Dodik. On je naveo da će Republika Srpska u ovoj godini, zbog pandemije virusa korona, imati sedam odsto manji prihod u budžetu, što je oko 270 miliona KM.

– Razlog za ovo jeste pad indirektnih poreza od 10 odsto, dok smo uspjeli održati nivo direktnih poreza. Intervenisali smo u različitim oblastima, a gubitak smo nadoknadili iz rezervi i uspjeli održati investicionu aktivnost, što je vidljivo u svakom mjestu u Srpskoj – dodao je Dodik.

On je podsjetio da 2.000 KM košta dan liječenja pacijenta zaraženog virusom korona.

– Republika Srpska ima resurse da izdrži krizu i troškove, a borba za ljudske živote je najvažnija – rekao je Dodik. On je istakao da će biti podržan medicinski sektor i da neće biti zaustavljene investicije u njemu.

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar