14. Oktobra 2021.

Nakon dvije godine, jelenu skinuta automobilska guma s vrata

Big Portal

Sužba nacionalnog parka u Koloradu je imala teškoća da uhvati životinju i ukloni gumu, sve do prošle subote uveče.

Dva službenika su uspela da lociraju jelena, uspavaju ga i konačno uklone gumu. Nije jasno kako je životinja, stara oko četiri i po godine, teška oko 300 kilograma, uspela da proturi glavu kroz gumu, niti kada se to desilo. Međutim, u međuvremenu su jelenu narasli rogovi, što je dodatno otežalo skidanje gume, tako da su službenici morali da je preseku, a čelična armatura je svakako otežavala posao. Pored toga, guma je bila prepuna prljavštine i krhotina, tako da je procena da je nakon ove intervencije jelen ostao petnaestak kilograma lakši.

Na sreću, nošenje ovog „ukrasa“mu nije mnogo naudilo. Po službeniku Kolorado Parksa, Skotu Murdoku, životinja je imala malu ranu na vratu, nešto dlake je nedostajalo, ali pored toga životinja je u potpunosti zdrava.

Ovo je bio četvrti pokušaj u nedelju dana da se uhvati mužjak. Službenik Doson Svonson je tražio životinju nakon što je dobio izveštaj o njenoj lokaciji, pronašavši je u krdu od oko 40 jelena. Svonson je uspeo da priđe dovoljno blizu životinji da je pogodi strelicom za uspavljivanje. Ostatak krda se povukao u šumu, dok su Svonson, Murdok i lokalci uspeli brzo da uklone gumu. Kada su je skinuli, probudili su životinju, koja je bila na nogama za nekoliko minuta.

Colorado Parks and Wildlife je u izveštaju napisao da slučaj ovog jelena „naglašava potrebu da stanovništvo živi odgovorno s divljim životinjama na umu“. One često proturaju glavu svuda da bi došle do hrane, a to se verovatno desilo i u ovom slučaju. Departman je istakao da je pronalazio životinje, jelene, losove, medvede i druge, uhvaćene u stvari koje je napravio čovek, poput ljuljaški, visećih mreža, mreža za odbojku i guma, između ostalog.

Vrele Gume

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare