Nakon dvije godine akcija proljećnog čišćenja Banjaluke - BIGportal.ba
Banja Luka

Nakon dvije godine akcija proljećnog čišćenja Banjaluke

Proljećna akcija čišćenja grada Banjaluke i odlaganja kabastog otpada počeće kroz nekoliko dana, potvrdio je za “Nezavisne” Aleksandar Bajić, direktor banjalučke “Čistoće”.

Kako je kazao, iako u posljednje dvije godine u gradu nije bila organizovana ova akcija zbog pandemije izazvane virusom korona, kao i zbog nedostatka sredstava, ove godine će se intenzivno početi sa čišćenjem.

“Ukoliko vremenske prilike dozvole, odnosno ako ne bude hladno vrijeme, akcija se može očekivati već sedmog ili osmog marta ove godine. Kontejneri će biti postavljeni u svakom naselju, gdje će građani moći da odlože svoj kabasti otpad, a potom će se pristupiti čišćenju ulica, krpljenju rupa te odvozu odloženog otpada”, kazao je Bajić.

Iz Odjeljenja za komunalnu poslove istakli su za “Nezavisne” da će ovogodišnja akcija biti sprovedena kao nikad do sad te da će u njoj učestvovati i sami građani.

“Domaćinstva će imati mogućnost da svoj kabasti otpad odlože besplatno. Svjesni smo da kućni budžet velikog broja domaćinstava opterećuje plaćanje 10 KM po komadu namještaja”, kazali su u nadležnom odjeljenju.

Prema njihovim riječima, evidentan je problem odlaganja kabastog otpada u svim naseljima grada te, kako kažu, sprovođenjem ove akcije građanima je data prilika da ga se na propisan način riješe. Kako su objasnili, grad svakako plaća za nepropisno odložen otpad pored kontejnera, jer, kako kažu, u najvećem broju slučajeva ne može sa sigurnošću utvrditi ko je odgovoran za nepropisno odlaganje.

“Postavljanjem kontejnera u naseljima omogućeno je da se kabasti otpad ne odlaže po šumama ili travnjacima, jer takvo odlaganje šteti životnoj okolini”, kazali su u ovom odjeljenju.

Dodali su da se trenutno formira radni tim za sprovođenje ove akcije koja će obuhvatiti tri područja, i to: gradsko, prigradsko i seosko.

“Povoljne vremenske prilike omogućile su da naše službe već izađu na teren te su određene aktivnosti proljećne akcije već sprovedene, kao što je redovno održavanje i čišćenje ulica, njihovo pranje te grabljenje lišća”, kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

FESTIVAL BANJALUČKI DANI MUZIKE 2022

Vanja A

Grad Banjaluka izdvaja sredstva za prevoznike, građani neće plaćati skuplje karte

Vanja A

Zbog izvođenja radova na elektromreži 18.05.2022.god. bez struje će biti ulice i naselja:

Vanja A

Ostavite komentar