Nakon dva sata pozvao je Bajden - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nakon dva sata pozvao je Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je novoizabranog premijera Izraela Naftali Beneta kako bi mu čestitao na formiranju izraelske vlade.

“Tokom razgovora lideri su naglasili važnost savezništva između Izraela i SAD i istakli njihovu povećenost jačanju odnosa između dve zemlje i očuvanju bezbednosti izraelske države”, navodi se u saopštenju koje je objavio kabinet Beneta.

Kako se dodaje, Benet je zahvalio Bajdenu na podršci Izraelu tokom nedavne akcije u Gazi i istakao da smatra Bajdena “velikim prijateljem” izraelske države,

Bajden je Beneta pozvao oko dva sata nakon što je vlada položila zakletvu, prenosi Tajms of Izrael i ukazuje da se u saopštenju Bele kuće pominju i Iran i unapređenje mira sa Palestincima.

U saopštenju Bele kuće, Bajden je naveo da Izrael nema boljeg prijatelja od SAD i poručio da SAD ostaju nepokolebljive u podršci bezbednosti Izraela, dodaje AP.

Bajden je čestitao i ministru spoljnih poslova Jairu Lapidu, koji će biti premijer nakon Beneta ,navodeći da se raduje “jačanju svih aspekata bliskih i trajnih odnosa” izmedju dve zemlje.

“Izrazio je svoju čvrstu nameru da produbi saradnju izmedju SAD i Izraela o mnogim izazovima i prilikama s kojima se suočava region. Lideri su se saglasili da će se oni i njhovi timovi usko konsultovati o svim pitanjima u vezi sa regionalnom bezbednošću, što uključuje Iran”, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Danas objavljeno

Zatvor za nazivanje Republike Srpske genocidnom

M.

Velika Britanija: Najmanje zaraženih od 4. jula

M.

Sjeverna Makedonija: Četvorici nekadašnjih visokih funkcionera izrečeno 25 godina zatvora

M.

Ostavite komentar