22. Oktobra 2022.

Nakon Beča, novi “trend” i u Zagrebu: “To je zimi luksuz”

Big Portal

Naime, u jednom zagrebačkom kafiću se dodatno naplaćuje sedenje pored grejalice, pa će tako neki gosti kafu platiti 12 kuna tj. 1,6 evra, a ako žele da sede pored grejnog tela istu kafu će platiti 14 kuna 1,9 evra.

Ivan Orešković, vlasnik zagrebačko ugostiteljskog objekta rekao je za RTL da se na ovakav potez odlučio zbog trostruko većih računa za struju.

“Smatram da su grejalice napolju zimi luksuz. Mi imamo dovoljno unutrašnjeg prostora, ako neko stvarno želi da bude napolju na svežem vazduhu, mi ćemo upaliti grejalice, ali taj deo troška jednostavno moramo da mu naplatimo”, objasnio je.

Vlasnik ističe da su ranije trošak struje za grejalice preuzimali na sebe, ali da su sada zbog većih troškova rešili da to naplate korisnicima.

“Napolju se sedi 30 minuta u proseku, mi smo do sada preuzimali taj trošak na sebe. Svaka grejalica po satu troši otprilike dva kilovata, to bi bilo dva puta 1.6, što je 3.2 kune (0,42 evra). Mi smo to pre plaćali jednu kunu. Mi smo tu razliku prebacili na goste, a osnovni deo troška zadržavamo na sebi”, dodao je.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare