Nakon 9 godina, Activision dobio tužbu oko patenata za 3D multiplayer igre - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Nakon 9 godina, Activision dobio tužbu oko patenata za 3D multiplayer igre

Activision Blizzard je najzad dobio devet godina dugu sudsku parnicu koju je protiv njih pokrenuo Worlds Incorporated.

Kompanija koja sebe naziva “vodećom u stvaranju intelektualne svojine i u domenu licenciranja patenata vezanih za 3D online virtualne svetove” tužila je Activision Blizzard davne 2012. za navodno kršenje 5 njihovih patenata. Ovi patenti su se odnosili na “sistem i metode za omogućavanje interakcije korisnika u virtuelnom prostoru”, pri čemu kompanija praktično tvrdi da je izumela avatare, 3D multiplayer i mogućnost da igrači imaju imeđusobnu nterakciju u 3D prostoru.

Worlds Incorporated je specifično naveo World of Warcraft i Call of Duty kao glavne primere, i tražio da Activision Blizzard prekine kršenje patenata —pretpostavljamo tako što bi ugasio ove dve igre — i plati odštetu za navodno kršenje patenata.

Activision Blizzard se branio tvrdnjom da nije moguće patentirati nešto tako neodređeno i široko kao što je pojam 3D multiplayer-a i sistema za filtriranje igrača u 3D okruženju, kao i sopstvenom kontra-tužbom 2013.

Sud je na kraju stao na stranu Activision-a proteklog meseca, navodeći da su patenti World Incorporated-a “apstraktne ideje” i da generički koraci opisani u njihovim patentima ne obezbeđuju koncept “konverzije apstraktne ideje u proces na  koji je moguće tražiti patent”.

Iako ovo nije baš tužba na nivou one koju vode Epic i Apple, svakako je skinula teret sa ramena Activision Blizzarda, pogotovo što nije jedina sa kojom se kompanija suočava, jer su u skorije vreme tuženi i oko lika Mara u Modern Warfare, kao i od strane web igre pod imenom Warzone.

Izvor: Benchmark / PC Gamer

Danas objavljeno

Na tržište izlazi i telefon Leica

Zeljka

Provjerava se transparentnost portala Google News Showcase

Zeljka

Google vraća aplikacije u Honor telefone

Zeljka

Ostavite komentar