9. Maja 2021.

Nakon 9 godina, Activision dobio tužbu oko patenata za 3D multiplayer igre

Big Portal

Kompanija koja sebe naziva “vodećom u stvaranju intelektualne svojine i u domenu licenciranja patenata vezanih za 3D online virtualne svetove” tužila je Activision Blizzard davne 2012. za navodno kršenje 5 njihovih patenata. Ovi patenti su se odnosili na “sistem i metode za omogućavanje interakcije korisnika u virtuelnom prostoru”, pri čemu kompanija praktično tvrdi da je izumela avatare, 3D multiplayer i mogućnost da igrači imaju imeđusobnu nterakciju u 3D prostoru.

Worlds Incorporated je specifično naveo World of Warcraft i Call of Duty kao glavne primere, i tražio da Activision Blizzard prekine kršenje patenata —pretpostavljamo tako što bi ugasio ove dve igre — i plati odštetu za navodno kršenje patenata.

Activision Blizzard se branio tvrdnjom da nije moguće patentirati nešto tako neodređeno i široko kao što je pojam 3D multiplayer-a i sistema za filtriranje igrača u 3D okruženju, kao i sopstvenom kontra-tužbom 2013.

Sud je na kraju stao na stranu Activision-a proteklog meseca, navodeći da su patenti World Incorporated-a “apstraktne ideje” i da generički koraci opisani u njihovim patentima ne obezbeđuju koncept “konverzije apstraktne ideje u proces na  koji je moguće tražiti patent”.

Iako ovo nije baš tužba na nivou one koju vode Epic i Apple, svakako je skinula teret sa ramena Activision Blizzarda, pogotovo što nije jedina sa kojom se kompanija suočava, jer su u skorije vreme tuženi i oko lika Mara u Modern Warfare, kao i od strane web igre pod imenom Warzone.

Izvor: Benchmark / PC Gamer

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare