Nakon 26 godina “All I Want For Christmas Is You” konačno stiže na prvo mjesto u Britaniji - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Nakon 26 godina “All I Want For Christmas Is You” konačno stiže na prvo mjesto u Britaniji

Prošlo je nešto više od četvrt vijeka (26 godina) otkako je Mariah Carey objavila svoj singl “All I Want for Christmas Is You”, a za to vrijeme pjesma se afirmisala kao možda najveći praznični klasik i jedan od najprodavanijih singlova svih vremena. Sada, decenijama kasnije, pjesma je dostigla nove visine na jednom od najvećih muzičkih tržišta na svijetu.

Ove sedmice, “All I Want for Christmas Is You” napokon se našao na prvom mjestu u Velikoj Britaniji, što se dugo, dugo spremalo. Prethodno je Mariah bila na čelu sa singlovima “Without You” i zajedno sa grupom Westlife, “Against All Odds.”

“Sretan Božić u Velikoj Britaniji!” rekla je u izjavi. “Napokon smo uspjeli !!! Održavamo duh Božića na životu, uprkos tome koliko je godina bila sumorna. Volim vas uvijek! Radost svijetu.”

Prema kompaniji Official Charts, “All I Want for Christmas Is You” ruši rekord sa najviše sedmica provedenih u Top 40, prije nego što je stigla do broja 1, jer se pjesma nekoliko puta našla na mjestu broj 2, a svake godine oko praznika zabilježi ulazak na top liste.

Organizacije za licencne honorare ne žele otkriti koliko pjesma – napisana zajedno s Walterom Afanasieffom – donosi zarade Mariah Carey svake godine, ali studija Economista iz 2017. godine tvrdila je da je do tada generisala honorar od 60 miliona dolara.

Njena sezonska koncertna turneja All I Want for Christmas Is You: A Night of Joy and Festivity započela je 2014. godine i obilazila je Sjevernu Ameriku i Evropu sve do 2019. godine. Ove godine je umjesto turneje snimila božićni specijal za Apple TV +, uključujući gostovanja Ariane Grande, Snoop Dogga i drugih.

Takođe, 2016. godine snimila je All Star verziju za Carpool Karaoke Jamesa Cordena, na kojoj su Adele, Lady Gaga, Elton John i mnogi drugi.

Ali ovaj uspjeh znači da još jedna od najvećih pop-prazničnih pjesama, Last Christmas grupe Wham!, koja ove sedmice dolazi na drugo mjesto, nije uspjela osvojiti sam vrh top liste. Pjesma je provela pet sedmica na drugom mjestu tokom praznika 1984. godine, a sam vrh je tada preuzeo Band Aid, Do They Know Know it’s Christmas?

Ultra.ba

Danas objavljeno

Kako je Marilyn Monroe od napuštenog djeteta postala svjetska diva: Tragična priča puna boli i skandala

Vanja A

6 lakih trikova za bolji miris tvog doma

Vanja A

Na današnji dan debitovao “Thriller”, kultni spot Majkla Džeksona: Video koji je zauvijek izmijenio pop muziku

Vanja A

Ostavite komentar