Nakon 10 dana lokalizovan požar u Mirilovićima kod Bileće - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Nakon 10 dana lokalizovan požar u Mirilovićima kod Bileće

Lokalizovan je požar u selu Mirilovići, situacija se stabilizovana i mnogo bolja, izjavio je Srni komandir bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović.

“Konačno je, posle 10 dana, dobra situacija”, rekao je Radmilović.

On je podsjetio da se taj požar proširio iz trebinjskog sela Brani Do, koje je prošle sedmice bilo izloženo požaru, da je veliki teret pao na bilećke vatrogasce, ali da uspijevaju da odbrane ovo područje od vatrene stihije.

On je rekao da će sutra morati da brane od požara i šumski put prema planini Viduša.

“Aktivan je i požar kod zaseoka Trenslova koji se širi prema selu Kuti, ali ne prijeti kućama, koje su vatrogasci danas odbranili,” naveo je Radmilović.

Zamjenik komandira bilećke Vatrogasne jedinice Milan Šulović rekao je da ne očekuje da više bude problema sa požarom u Mirilovićima, ali da će ostati noćas da dežuraju.

“Izdržavamo, moramo se boriti, to nam je posao”, rekao je Šulović i najavio da će vatrogasci iz Bileće sutra izaći na teren i kod sela Brestica iznad kojeg je već nekoliko dana aktivan požar, koji zbog nepristupačnog terena za sada samo prate vatrogasci iz Gacka.

Srna
Foto:Trebinjelive.info

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar