10. Septembra 2022.

Najviše poena na Evrobasketu postigli Amerikanci

Big Portal

Oni su ubedljivo prvi sa 656 poena, a prvi pratioci su im naši igrači sa 484, iza kojih slede Slovenci (464), Nemci (456) i Litvanci (439).

Bilo je neizbežno da će evropska košarka jednog dana doći do ovog stadijuma sa samo nekoliko selekcija koje nemaju stranca u ekipi, a među kojima je i Srbija.

Amerikance ili “Amerikance” predvodi gruzijski internacionalac Tad Mekfaden sa 75 poena ukupno, koliko ima i Džon Roberson iz BiH.

Sledi Di Bost (70) iz Bugarske, pa potom crnogorski plejmejker Kendrik Peri (66) koji je lider grupnog dela takmičenja kada su ukradene lopte u pitanju.

Ej Džej Sloter iz Poljske (60) je sledeći na toj listi, a prati ga od nedavno član “crvene furije” Lorenco Braun (56).

Poen manje od nekadašnjeg plejmejkera Crvene zvezde ima organizator igre hrvatske reprezentacije Džejlen Smit (55).

U Top 100 poentera je i slovenački centar Majk Tobi (47), Šejn Larkin (46) koji više neće nastupati za reprezentaciju Ergina Atamana na ovom šampionatu zbog povrede, kao i Mikael Hopkins iz Mađarske (41).

Bolji od svih njih je Tajler Dorsi koji brani boje selekcije Grčke (76), ali on nije naprosto naturalizovan bez ikakvog osnova kao drugi.

Košarkaš Dalasa vodi poreklo iz te zemlje, igrao je za omladinske selekcije “Helena”, a i igrao je za tim iz tamošnjeg prvenstva čime ne može da se pohvali veći broj pobrojanih igrača.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare