Najveći ugovor u istoriji fabrike: Zastava izvozi u SAD oružje vrijedno 234 miliona dolara - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Najveći ugovor u istoriji fabrike: Zastava izvozi u SAD oružje vrijedno 234 miliona dolara

Prema rečima njenog direktora, budućnost fabrike Zastava oružja u narednih nekoliko godina je osigurana.

Naime, fabrika Zastava oružje je ugovorom o isporuci lovačkog i sportskog oružja na tržište Sjedinjenih Američkih Država, u vrednosti 234 miliona dolara, obezbedila punu uposlenost kapaciteta, sigurnost radnih mesta i primanja za 2.500 zaposlenih u narednih šest godina, izjavio je direktor fabrike Milan Petković.

Kako je u izjavi agenciji Beta istakao Petković, taj ugovor najveći u istoriji kragujevačke fabrike, a izvoz u SAD je potvrda visokog kvaliteta proizvoda.

“Završena je prva godina tog ugovora koji će biti realizovan u još pet. Svake godine bi trebalo da izvezemo na američko tržište proizvode u vrednosti 40-ak miliona dolara. Reč je o lovačko-sportskom naoružanju”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u toj fabrici su izuzetno zadovoljni ukupnim poslovanjem, jer su, kako je naveo, ostvareni rezultati koji su najbolji u proteklih deset godina.

“Ostvarili smo rast izvoza u odnosu na 2020. godinu od 28 odsto i prebacili smo plan poslovanja za deset odsto”, kazao je Petković.

On je istakao i da fabrika za naredne tri godine ima ugovorene pune kapacitete.

Direktor firme Zastava arms USA, koja je ekskluzivni predstavnik kragujevačke fabrike u SAD, Ranko Ristić, rekao je agenciji Beta da je ugovor o njihovoj saradnji potpisan 2018. godine, a da su 2021. godine “oboreni svi rekordi” potpisivanjem najvećeg ugovora u istoriji fabrike u Kragujevcu.

“U Americi smo postali firma sa najboljim kvalitetom oružja koje je zasnovano na kalašnjikov platformi, gde Zastava oružje ima veliku tradiciju”, rekao je Ristić.

On je naglasio da je njegova firma najveći izvoznik te vrste naoružanja u SAD.

Danas objavljeno

Robi Vilijams: Plaćeni ubica mi je bio nad glavom

Vanja A

Nik Kejv najavio novi dokumentarac

Vanja A

Žena se popela na vrh automobila koji je tonuo u rijeku kako bi napravila selfi

Vanja A

Ostavite komentar