28. Februara 2020.

Najveći neprijatelj libida: Stručnjaci savjetuju kako da vratite strast u spavaću sobu

Big Portal

“Najveći ubica libida je stres!”

“Ako je vaše telo pod stresom, poslednja stvar do koje vam je stalo je seks”, kaže Bjukenen za Global njuz.

Stres povećava lučenje hormona kortizola u telu, što utiče na suzbijanje nužnih hormona za intimne odnose i dovodi do pada seksualne želje, odnosno libida, objasnio je on.

Studija, koju je prošle godine objavio Body Logic MD, otkrila je da se 51odsto ispitanih suočava s fenomenom “mrtvih spavaćih soba” usled stresa zbog posla.

“Mrtve spavaće sobe” ukazuju na partnerske odnose bez seksa koji mogu da traju od nekoliko meseci do nekoliko godina.

“Manjak komunikacije među partnerima može da pveća stres u krevetu, a mnogi postaju dodatno anksiozni ako njihovo samopouzdanje nije na visokom nivou”, kaže psihoterapeut Hider Kent.

“U većini slučajeva, uzrok stresa nisu samo loši intimni odnosi ili njihov nedostatak, već nešto mnogo veće. To može da bude manjak povezanosti s vašim partnerom, anksioznost, depresija ili nešto drugo”, objašnjava ona.

Foto: deppositphotos/Nomadsoul1

Povećajte seksualnu želju i pobedite stres

“Sa stresom ćete lakše da se izborite ako ste bolje povezani s vašim partnerom”, kaže Suzan Valentajn, takođe psihoterapeut iz Toronta. Dogovarajte dejtove u spavaćoj sobi barem jednom nedeljno i nemojte da kršite dogovore. Takođe, radite na tome da u fizičkom smislu budete više povezani tokom dana, kao na primer da se često grlite, savetuje ona.

Osim rada na dubljoj emocionalnoj vezi s vašim partnerom, preporučljivo je ponekad da koristite prirodne afrodizijake i stimulatore libida koji će vam pomoći da se osećate bolje.

Neke namirnice koje pozitivno utiču na povećanje libida su čokolada, pistaći i šafran.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare