"Najveći kritičar Kremlja" na slobodi; Izašao je nasmejan - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Najveći kritičar Kremlja” na slobodi; Izašao je nasmejan

Najveći kritičar Kremlja, ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, pušten je jutros iz zatvora, objavila je na Tviteru njegova portparolka Kira Jarmiš.

Navaljni je izašao iz zatvora nasmejan, obučen u tamni džemper i pantalone sa torbom preko ramena, prema dve fotografije koje je preko Tvitera objavila Jarmišova.

Oslobađanje Navaljnog omogućeno je nakon što je sud u Moskvi odbio zahtev direktora zatvora u kojem je opozicionar služio kaznu od 30 dana, da se tom lideru opozicije kazna produži za 18 sati.

Navaljni, koji važi za najvećeg neprijatelja Kremlja, osuđen je prošlog meseca na 30 dana zatvora zbog organizovanja nedozvoljenih protesta opozicije.

Dok je bio u zatvoru, Navaljnom se na licu pojavio jak osip, za koji su doktori rekli da je posledica alergijske reakcije, javlja AP.

Navaljni je zbog osipa proveo 18 sati u bolnici, a pojedine pristalice lidera protesta opozicije smatraju da je on bio otrovan.

Direktor zatvora u kojem kaznu služi Navaljni tražio je da mu se kazna produži za pomenutih 18 sati, ali je taj zahtev sud u Moskvi odbio.

B92

Danas objavljeno

Približili se Singapuru: Za 24 sata

M.

Odustaju od nuklearnog oružja? “Završavamo posao i bez njega”

M.

Uhapšeno lice zbog iskorištavanje djece za pornografiju

M.

Ostavite komentar