21. Marta 2022.

Najveći Hummer H1 na svijetu

Big Portal

Međutim, čak bi i The Terminator, međutim, bio zapanjen najnovijom kreacijom Rainbow Sheikha (aka Sheikh Hamad bin Hamdan Al Nahyan) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prevelikog Hummera H1 nazvanog “X3”.

S neto vrijednošću od približno 20 milijardi dolara i četiri zasebna muzeja automobila u UAE, Nahyan ima afinitet za izradu velikih verzija vozila koje posjeduje. Neka od Sheikhovih drugih vozila uključuju masivni Jeep, ogromni Power Wagon i naravno, ovaj Hummer H1, navodi Jutarnji.hr.

Kreacija je visoka 6,6, dugačka 14 i široka 5,8 metara. Hummer H1 “X3” sasvim opravdava svoje ime, jer je tri puta veći od standardnog Hummera H1. U potpunosti je u voznom stanju zahvaljujući dizelskim motorima na svakom točku, što takođe znači da koristi pogon na sva četiri točka.

Unutrašnjost H1 “X3-a” nije sasvim savršeno replicirana kao eksterijer, ali uključuje neke pogodnosti poput WC-a i lavaboa.

Šeik takođe posjeduje oko 3000 drugih vozila, koji su obično ukrašeni dugama po sebi, i čuvaju se u divovskoj piramidi usred pustinje. Hummer je trenutno izložen u Off-Road istorijskom muzeju u Al Madamu, u UAE-u, ali vjerovatno biste ga mogli vidjeti i iz svemira.

https://youtu.be/-HNAO9yRq0E

(b92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare