2. Novembra 2021.

Najveća greška koju žene čine pri nanošenju tekućeg pudera

Big Portal

Međutim, mnogo je zabluda u koje možemo upasti na putu do savršenog tena.  Osim što je u moru pudera teško naći proizvod u skladu s našim željama, ponekad stvari ne funkcioniraju ni s najboljim puderima. Jedna od mogućih pogrešaka događa se već pri prvom kontaktu s tekućom podlogom – istiskivanjem pudera iz bočice.

Opasnost od sušenja

Ukoliko puder iz bočice izlijete na samo jedno mjesto na licu, a potom ga krenete raspoređivati kistićem ili spužvicom po ostatku lica, možete upasti u pravu make up zavrzlamu.  Za početak, ako se puder brzo suši, morat ćete biti jako brzi da sve rasporedite pravilno prije nego se puder potpuno uhvati za mjesto na kojem je nanešen. Ako se sasuši prije nego što uspijete, imat ćete neujednačen ten i pomalo neuredan look koji nikako ne želite. U slučaju da posjedujete puder u sticku, rasporedi ga posvuda po licu, a nipošto na samo jedno mjesto.

Nadalje, kada proizvod nanesete izravno na lice, nemate kontrolu nad količinom koju nanosite. Lako možete istinuti previše proizvoda i onda izgledati veoma neprirodno. Da ne kažemo da je višak pudera na licu užasno teško razmazati!

Od sredine prema van

Mnogo je lakše puder isuti na ruku ili stakalce, a potom ga prstima, kistom ili blenderom razmazivati po licu i postupno nanositi dio po dio. Tako ćete bolje vidjeti efekt koji postižete na koži i mnogo lakše rasporediti proizvod. Osim toga, lakše možete uočiti da ga nanosiš premalo ili previše. Osim toga, make-up artistica slave Alexe Chung, Liz Pugh, savjetovala je da je ”puder uvijek bolje nanositi od centra lica prema vanjskim uglovima, prema liniji kose”. To je najbolji recept jer većina nas najjače pokrivanje treba upravo u centralnom dijelu. I, ne, ovo nipošto ne znači da puder izlijete izravno na čelo i nos jer, naučili smo, to je pogreška.

Izvor: Miss7

(I.J.)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare