Najusamljeniji slon na svijetu nakon 35 godina moći će napustiti zoološki vrt u Pakistanu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Najusamljeniji slon na svijetu nakon 35 godina moći će napustiti zoološki vrt u Pakistanu

Najusamljeniji slon na svijetu, Kaavan nakon 35 godina konačno je dobio medicinsku dozvolu da napusti zoološki vrt u Pakistanu u potrazi za boljim životom.

Martin Bauer, portparol organizacije Četiri šape rekao je da je slon dobio medicinsku dozvolu za putovanje u Kambodžu, gdje će imati društvo i bolje uslove za život, piše The Guardian.

Kaavan, koji je izgubio partnericu 2012. godine, borio se sa usamljenošću, kao i sa lošim životnim uslovima. Nedavno je podvrgnut detaljnom ljekarskom pregledu u zoološkom vrtu.

“Također je razvio stereotipno ponašanje, odnosno satima je znao pomjerati glavu naprijed i nazad. To je uglavnom zato što mu je jednostavno dosadno”, rekao je Bauer.

Pakistanski visoki sud u maju je zatražio zatvaranje zoološkog vrta Marghazar zbog njegovih pogubnih uvjeta. Uzrok spašavanja Kaavana iz teških uslova zoološkog vrta privukao je pažnju životinjskih aktivista širom svijeta i poznatih ličnosti, uključujući američku pjevačicu Cher, koja je lobirala za njegovo preseljenje.

Klix.ba

Danas objavljeno

Metode za poboljšanje produktivnosti

Vanja A

Ovo je najizazovnija baka na svijetu

Vanja A

Rečenica koju ne bi trebalo da izgovorite jer ćete dobiti neprijatelja

Vanja A

Ostavite komentar