Najukusniji sendviči: ovi dodaci će svaku kombinaciju obogatiti! - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Najukusniji sendviči: ovi dodaci će svaku kombinaciju obogatiti!

Pečena ćuretina, kiselkast umak i brie na integralnom hljebu odlična su kombinacija. Iako ćuretina nije aromatična, vodstvo preuzima brie, dok brusnice iz umaka zaokružuju okus. Izvrsni sendviči posjeduju ravnotežu okusa i aroma. Da biste to postigli, morate uskladiti sve dodatke. 1/ TALIJANSKA LJUTA PILETINAMeki sir poput mozzarelle fini je kontrast ciabatti….

Pečena ćuretina, kiselkast umak i brie na integralnom hljebu odlična su kombinacija. Iako ćuretina nije aromatična, vodstvo preuzima brie, dok brusnice iz umaka zaokružuju okus.

Izvrsni sendviči posjeduju ravnotežu okusa i aroma. Da biste to postigli, morate uskladiti sve dodatke.

1/ TALIJANSKA LJUTA PILETINA
Meki sir poput mozzarelle fini je kontrast ciabatti. Kisele paprike donose osvježenje, ali ne nadjačavaju robustan okus mesa.

2/ PRAVA ŠUNKA I SIR
Slani se sastojci dobro slažu sa slatkim (zamislite slane štapiće ili perece s čokoladom). U ovom sendviču focaccia je nadjevena seljačkom šunkom i sirom manchego, a okusna ravnoteža su kisele jabuke i senf.

3/ PITA S JANJETINOM
Meso nikad ne ostavljajte golo! Ovdje zapečenu janjetinu s grilla pokrivaju hrskavi krastavac, sočna rajčica, baršunasti humus i mrvljiva feta. Svaki je zalogaj drukčiji.

4/ OBILNO NADJEVENO
Nema ničeg lošeg u “razbarušenom” sendviču. Zagrijan, švicarski je sir još ukusniji, jednako kao pečena govedina i karamelizirani luk. Pecivo s lukom popržite kako bi sastojci imali čvrst temelj.

5/ ĆURETINA BEZ MLINACA
Pečena ćuretina, kiselkast umak i brie na integralnom hljebu odlična su kombinacija. Iako ćuretina nije aromatična, vodstvo preuzima brie, dok brusnice iz umaka zaokružuju okus.

6/ CRVENO I PLAVO
Kad je crveno meso zvijezda sendviča, potreban je sir s plavom buđi da se probije kroz njegov okus. Paprena rukola i svježina balzamičnog octa upotpunjuju kompleksnost.

Danas objavljeno

Trening u kućnim uslovima: Najbolji rekviziti za najbolje vježbanje

Vanja A

Pet hobija koji smanjuju stres

Vanja A

Špageti sa bijelim lukom i puterom

Vanja A

Ostavite komentar